Cei mai mulţi români cred că situaţia economică va fi la fel sau se va agrava în anul următor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape nouă din zece români (88%) sunt de părere că situaţia economică actuală este proastă, iar 77% dintre ei se aşteaptă la menţinerea actualei situaţii ori chiar înrăutăţirea acesteia în următoarele 12 luni, potrivit unui Eurobarometru publicat luni de Comisia Europeană.

Pe teritoriul UE, 75% dintre europeni cred că situaţia economică actuală este proastă, iar 68% estimează că peste 12 luni economia va fi într-o stare similară sau se va deteriora.

În prezent, 53% dintre români consideră că situaţia economică este cea mai gravă problemă cu care se confruntă România. Totodată, 66% dintre respondenţi nu cred că impactul crizei asupra joburilor s-a încheiat şi se aşteaptă la o situaţia mai gravă în perioada următoare.

În plus, 39% dintre ei văd inflaţia drept o ameninţare pentru România, iar 36% văd îngrijorătoare creşterea şomajului.

La nivelul întregii UE, cele mai mari două probleme cu care se confruntă blocul comunitar sunt şomajul, potrivit opiniei a 51% dintre europeni, şi situaţia economică actuală (40%).

Printre problemele importante cu care se confruntă România, 23% dintre români consideră infracţionalitatea, 13% - sistemul de sănătate, iar 9% - sistemul de pensii. Alte probleme importante ţin de taxe şi impozite (8%), educaţie (4%), problema locuinţelor (4%), protecţia mediului (2%), energia, imigraţia şi terorismul (câte 1% fiecare).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite