Cei doi giganţi din energie distorsionează competiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frank Hajdinjak, CEO al E.ON România, spune că înfiinţarea celor doi giganţi energetici va distruge competiţia de pe piaţa producţiei de energie locală, în timp ce niciuna dintre ţările europene nu a implementat un astfel de proiect.

„Nu este clar cum va fi implementat acest proiect, însă sigur nu asta e direcţia spre care se îndreaptă ţările europene", a declarat Hajdinjak,prezent, ieri, în cadrul unui forum energetic. Cele două companii energetice naţionale - care vor include atât hidrocentrale, cât şi termocentrale, mine de cărbune şi reactoare nucleare - vor fi înfiinţate până la sfârşitul acestui an, a declarat noul ministru al Economiei, Ion Ariton, la finele săptămânii trecute, cu ocazia unei vizite de lucru la Buzău. El mai spune că problemele juridice care au blocat formarea campionilor naţionali vor fi rezolvate printr-o modificare legislativă.

Dacă ministrul spune că statul va continua acest proces, şeful E.ON, companie care activează în România în sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale, consideră că înfiinţarea celor doi giganţi - Electra şi Hidroenergetica - va alunga investitorii din ţară pentru că aceştia sunt descurajaţi de faptul că România nu are o piaţă de energie liberă. Altfel, Hajdinjak spune că România, din punct de vedere energetic, este interesantă pentru că are toate resursele pentru a produce energie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite