Ce târguri tradiţionale puteţi vizita în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vara, iar apropierea weekendului ne duce pe toţi cu gândul la câteva zile de linişte petrecute la munte sau într-o scurtă excursie prin ţară. Dar cine spune că, între, timp nu puteţi gusta din bunătăţile tradiţionale în cadrul unor târguri de profil. Vedeţi aici ce târguri puteţi vizita în weekend.

Turiştii care au ales să-şi petreacă weekendul 31 iulie – 1 august în apropiere de localitatea Biertan din Sibiu vor putea să guste din produsele tradiţionale prezentate în cadrul Transilvania Fest. Aici, pot cumpăra produse făinoase din Biertan, lactate din Richiş sau miere din Copşa Mare. În plus, meşteşugari din Sibiu, Cluj sau Sighişoara vor veni la târg cu cojoace tradiţionale pentru copii, produse realizate la războiul de ţesut şi icoane pe sticlă.


Începe festivalul clătitelor


Cei care vor să-şi demonstreze arta de a face clătite pot participa la a zecea ediţie a Festivalului Clătitelor care se va desfăşora în intervalul 31 iulie – 1 agusut la Moneasă, în Arad. De altfel, Festivalul Clătitelor este o manifestare cu “vechime”. În cadrul celei de-a noua ediţii, din iulie, una dintre atracţiile festivalului a fost "Crosul montan al clătitelor", la care au putut participa turiştii. Ei au avut de alergat pe o anumită distanţă, pe munte, iar la final au fost răsplătiţi cu câte o clătită.

Citeşte şi TIMP LIBER: Concurs de mâncat clătite la Moneasa


Bucureştenii pot gusta din produsele ecologice


Pentru cei care au ales să petreacă weekendul în Capitală, organizatorii de târguri tradiţionale au pregătit suprize “gustoase” aduse de producători din toată ţara. Astfel, la Academia de Ştiinţe Agricole se va desfăşura Târgul Naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale, produse în ferme şi gospodării ţărăneşti. Ce veţi putea gusta aici? Producătorii din Olt vă vor aduce pepeni verzi de Scărişoara. Mai mult, bucureştenii vor putea cumpăra produse tradiţionale tătăreşti – Suberek, Pide şi Baclava.


Moldovenii din Suceava vor aduce gustosul Cozonac Bujor, iar dobrogenii aduc delicioasa plăcintă dobrogeană dar şi rulada din pulpă de berbecuţ, preparată după o reţetă unică în ţară, de sătenii din Peştera (Constanţa).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite