Ce spune Ponta despre Oltchim: O privatizare românească, poate vine PDL să cumpere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, despre privatizarea Oltchim, că este una de tip "românesc" şi a arătat că poate vine PDL să cumpere acest combinat, pentru că are mai mulţi bani decât Dan Diaconescu.

"O privatizare românească", a comentat premierul Victor Ponta evoluţiile privind privatizarea combinatului Oltchim.

El a adăugat că, "pe spinarea oamenilor de acolo, oricine îşi poate face campanie electorală".

"Mă mir că nu a venit şi PDL să cumpere combinatul, că nu m-aş fi mirat, după ce l-au adus unde l-au adus. De altfel, înţeleg că domnul Roibu este atât de bun prieten cu domnul Videanu şi domnul Boureanu, încât au şi discutat. Aşa că poate vine PDL-ul să cumpere Oltchimul, că PDL-ul are bani, spre deosebire de Dan Diaconescu", a mai declarat Victor Ponta.

El a precizat că important pentru el nu este să califice cât este de "spectaculoasă" această operaţiune, ci faptul că, indiferent cine îşi face campanie electorală "pe spinarea" oamenilor de acolo, ei rămân în responsabilitatea lui, ca premier.

"Nu ştiu ce se va întâmpla mâine, dacă se va finaliza sau nu procedura. Responsabilitatea revine Guvernului şi cei care fac un pic de circ pe lângă este problema lor", a mai spus Ponta.

Premierul a comentat şi declaraţiile privind oferte de 2 miliarde de euro. "Ce frumos ar fi să vină cu două miliarde de euro cineva, acum. Dar cred că aveţi tot atâta încredere cât am şi eu", a menţionat el.

Victor Ponta a mai spus că este posibil ca vineri să se finalizeze procedura. "Depinde cine îndeplineşte condiţiile", a adăugat el.

Companiile PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex şi Dan Diaconescu au depus joi oferte pentru privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT).

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite