Ce salarii pot câştiga românii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii şi specialiştii IT pot obţine cele mai mari salarii de la angajatorii de peste hotare, de până la 15.000 de euro pe lună. În ciuda crizei economice care persistă la nivel global, mulţi români au preferat să-şi caute un loc de muncă în străinătate datorită salariilor mai mari comparativ cu cele din ţară.

De cealaltă parte a baricadei, angajatorii de peste hotare au o ofertă bogată de locuri de muncă. În oferta recrutorilor se găsesc atât posturi pentru muncitori necalificaţi, cât şi pentru cei calificaţi. Dar cele mai mari salarii sunt oferite oameniilor cu studii superioare. „Meseriile care necesită studii de specialitate sunt cele care oferă cele mai mari salarii românilor dornici să muncească în străinătate", a declarat Sonia Dan, reprezentant al portalului de recrutare tjobs.ro.

Cadrele medicale, cel mai bine plătite

Posturile cele mai căutate, dar şi cel mai bine plătite, din străinătate, sunt cele pentru cadrele medicale. Aşadar, un medic dentist, căruia i se cesionează un cabinet în Franţa, poate câştiga un salariu de 15.000 de euro pe lună. Un medic neurolog somatic poate fi remunerat lunar cu 10.000 de euro, iar un medic specialist poate obţine 8.500 de euro, potrivit site-ului tjobs.ro.

La mare căutare sunt şi asistenţii medicali generalişti care pot obţine un salariu cuprins între 1.300 şi 1.700 de euro pe lună, potrivit portalului de recrutare ejobs.ro. Pe un alt site de profil, bestjobs.ro, apare un anunţ de recrutare pentru asistenţi medicali generalişti în Marea Britanie, unde remuneraţia pe un an poate fi între 20.000 şi 24.000 de lire sterline.

Şi industria IT se bucură de remuneraţii consistente peste hotare. „Inginerii sunt, de asemenea, recompensaţi atractiv, la fel ca şi specialiştii IT sau bucătarii cu experienţă de muncă în restaurante de patru sau cinci stele", a subliniat Sonia Dan. Românii care vor ajunge să lucreze pe posturi de ingineri specializaţi vor putea câştiga un salariu de 2.000 sau chiar de 4.000 de euro pe lună. În ceea ce priveşte posturile în gastronomie, în Germania se pot găsi joburi remunerate cu o sumă între 800 şi 1.200 de
euro pe lună.

Cel mai mic salariu, de 200 de euro

Salariile mici sunt oferite în cele mai multe cazuri pentru locuri de muncă cu jumătate de normă sau pentru posturile care nu cer calificare - agricultură, îngrijire copii, curăţenie, hotel, restaurant. Acestea pot fi de numai 200 de euro pe lună, însă angajatorii oferă, de regulă, şi alte avantaje, cum sunt cazare şi masă gratuite, bonuri de masă, transport gratuit, bacşişurile clienţilor.

„Pe vasele de croazieră, salariile nu par uimitor de mari, se ridică până la 2.500 de euro, însă nu există niciun fel de cheltuieli de acoperit. Cazarea, masa, asigurarea medicală, alte cheltuieli lunare sunt acoperite de compania navală angajatoare", a mai explicat reprezentanta tjobs.ro.

Ofertă largă

Oferta agenţiilor de recrutare pentru joburi în străinătate este într-o creştere spectaculoasă în această perioadă. Se caută angajaţi pentru locuri de muncă în peste 40 de ţări. Se poate pleca la muncă în Europa, dar şi în SUA, Canada, Insulele Caraibe, Australia ori în ţări din Orientul Mijlociu, Asia, Oceania sau Africa.

Ţările care plătesc cel mai bine sunt Marea Britanie, Dubai, Africa de Sud, Elveţia şi Franţa. Salariile în Marea Britanie pentru joburile puse la dispoziţie pentru români sunt între 200 şi 8.000 de euro pe lună, în timp ce în Dubai remuneraţiile lunare sunt între 200 şi 8.500 de euro, iar în Africa de Sud - 1.600 - 12.000 de euro. În Elveţia, salariile sunt cuprinse între 400 şi 10.000 de euro.

22.000  reprezintă oferta de joburi în străinătate care pot fi găsite pe site-urile de profil.

info
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite