Ce gadgeturi au strălucit la Mobile World Congress

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul târgului de la Barcelona, companiile prezente au atras atenţia vizitatorilor cu o multitudine de noutăţi, tehnologia 3D dovedindu-se vedeta show-ului. Telefoane 3D, tablete PC de ultimă generaţie, sisteme noi de operare şi alte gadgeturi au fost prezentate în ediţia din acest an a Mobile World Congress.

Mobile World Congress (MWC) 2011, care a avut loc la Barcelona în perioada 14-17 februarie, s-a bucurat de aproximativ 50.000 de vizitatori. „Atracţia petrecerii" a fost tehnologia 3D, dar şi vedetele târgului CES Las Vegas, tabletele PC. Sud-coreenii de la LG au expus în cadrul evenimentului prima tabletă PC din lume ce încorporează o cameră 3D şi primul smartphone 3D care nu necesită ochelari speciali. LG Optimus Pad are ecran de 8,9 inchi, dispune de un procesor dual-core Tegra 2 NVIDIA de 1 GHz şi, „cireaşa de pe tort", camera 3D încorporată. Imaginile sau conţinutul video înregistrate cu această cameră 3D vor putea fi vizualizate pe un televizor 3D sau pe web via YouTube 3D. Tableta va fi lansată pe piaţă în luna martie. Telefonul LG Optimus 3D va dispune de un procesor dual-core OMAP4 de 1 GHz, un ecran LCD fără sticlă pentru vizualizare 3D şi conectivităţi speciale, precum HDMI şi DLNA. Cei de la Microsoft au venit şi ei cu ceva nou la expoziţia de la Barcelona. Au prezentat Windows Phone 7 şi au încheiat un parteneriat cu Nokia.

 Sony Ericsson a atras atenţia cu Xperia Play, un telefon şi o consolă PSP în acelaşi timp. Acest lucru se datorează unei secţiuni glisante ce încorporează controalele de gaming. Xperia Play are display de 4 inchi, cameră de 5 MP şi conexiune DLNA şi WiFi. Conform reprezentantului Sony Ericsson, acest telefon va costa „puţin mai mult decât Xperia X10 la momentul lansării".

Cel mai subţire telefon, prezentat la Barcelona

Samsung a prezentat Galaxy S 2, telefonul care a doborât recordul mondial pentru cel mai subţire smartphone, şi Galaxy Tab 2. Samsung Galaxy S 2 este dotat cu procesor dual-core de 1 GHz., are display Super AMOLED Plus de 4.27 inchi şi două camere, una de 8 MP şi cealaltă de 2 MP. Alte noutăţi au fost tableta BlackBerry PlayBook, laptopul cu două ecrane Acer Iconia, smarphone-ul Acer Iconia Smart şi lansarea Opera Mini 6, versiune optimizată pentru tablete. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite