Cât vor plăti studenţii pentru chirii din această toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zona Grozăveşti, în ultimele două luni, cererea de garsoniere a crescut cu 41%, faţă de luna iunie, iar pentru apartamentele cu două camere cu 35%, în timp ce pentru apartamentele de trei camere cu numai 13%.

Un fenomen asemănător, de căutare „îngemănată” atât pe segmentul de oferte de garsoniere, cât şi pe două camere se întâmplă şi în cartierele Drumul Taberei (+ 38% la garsoniere şi 37% la apartamente cu două camere), Militari (38% şi 35%), de pe locurile doi şi trei în topul creşterii cererii în ultimele două luni, potrivit unei analize realizate de portalul Imopedia.ro.
În clasament urmează apoi zonele mai scumpe, centrale, şi ele cu priză la studenţi: Cişmigiu (+ 33% cerere la garsoniere şi + 31% la apartamente cu două camere), Romană (+ 31% garsoniere şi respectiv + 27% la apartamente cu două camere), Universitate (+ 29% la garsoniere şi + 25% apartamente cu două camere) şi Kogălniceanu (+ 27% la garsoniere şi + 24% la apartamente cu două camere), potrivit bazei de date Imopedia.ro.
La 150 euro pe lună, oferta este bogată şi solicitanţii au de unde alege: garsoniere în zone precum Militari, Drumul Taberei, Berceni şi Rahova, dar şi apartamente cu două camere în zone precum Titan, Drumul Taberei, Berceni, Colentina şi Brâncoveanu.
Pentru zonele centrale, Universitate şi Romană, un buget mediu este de 300 euro pe lună, cu un minim de 250 euro pe lună, ocazional, atunci când este vorba de o garsonieră, şi de 400 euro pe lună, când este vorba de un apartament cu două camere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite