Cât te costă să fii femeie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu al Fundaţiei pentru Educaţie şi Investiţii anunţă că femeile plătesc dobânzi şi rate mai mari decât bărbaţii, informează Business Insider.

Deşi pe termen scurt diferenţa este una minoră, studiul evidenţiază faptul că, în timpul vieţii, femeile tind să împrumute bani cu mii de euro mai mult decât bărbaţii. Cele mai vulnerabile la un astfel de comportament financiar sunt în special femeile cu un nivel de educaţie scăzut care nu ştiu să îşi gospodărească veniturile.

De asemenea, studiul arată că femeile tind să întârzie cu plata datoriilor şi să acumuleze taxe în plus, în comparaţie cu bărbaţii cu acelaşi nivel de educaţie.

O parte a studiului s-a desfăşurat în Washington DC şi arată că bărbaţii câştigă mai mult decât femeile, chiar dacă au fost angajaţi pe poziţii similare. De pildă, salariul mediu al unei femei reprezintă 90 de procente din salariul mediu al unui bărbat, în timp ce în restul Statelor Unite, salariul unei femei este echivalent cu 77 la sută din salariul unui bărbat.

Se pare că diferenţele sunt cauzate, în primul rând, de un comportament financiar lipsit de responsabilitate şi de lipsa educaţiei în acest sens. Acelaşi studiu arată că, la persoanele cu un nivel de educaţie ridicat, diferenţele de venit şi de cheltuieli se estompează drastic.

Studiul conchide că o educaţie în domeniul financiar ajută oamenii, în acest caz, femeile, să ia deciziile optime cu privire la ceea ce cumpără şi ce nu. Experţii sunt de acord, în unanimitate, că educaţia în acest domeniu este o prioritate, cu atât mai mult cu cât este corelată cu un nivel de trai mai ridicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite