Cât de mult poţi negocia preţul unei case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de unităţi locative nu sunt nevoiţi doar să reducă preţurile în această perioadă, dar şi să „se târguiască” şi să renunţe până la un sfert din valoare cerută iniţial.

Prin urmare, dacă vă înarmaţi cu răbdare şi putere de negociere, aveţi şanse mari să obţineţi un preţ de achiziţie al proprietăţii dorite semnificativ mai mic decât cel cerut de proprietarul acesteia. Mai mult, pentru cumpărători sunt de preferat negocierile directe cu proprietarii, fără intermediari şi fără comisioanele percepute de aceştia în cadrul întâlnirilor dintre cele două părţi. Indiferent că vorbim de garsoniere, apartamente sau case pe pământ, clienţii care au posibilitatea de a achita cash deţin o poziţie puternică în cadrul negocierii cu proprietarii.

Garsonieră: preţ real, cu peste 15% mai mic decât cel afişat

Spre exemplu, pentru o garsonieră din Bucureşti, cu suprafaţa de 40 de metri pătraţi, cu îmbunătăţiri şi loc de parcare, proprietarul cerea 45.000 de euro fix, potrivit anunţului. Contactat telefonic, acesta a acceptat, în cazul achiziţiei cu plata cash, o reducere cu 8.000 de euro a preţului de strigare.
La fel s-a întâmplat şi în cazul unei locuinţe cu două camere aflată tot în Capitală. Proprietarul a scăzut preţul de la 67.000 de euro la 57.000 de euro după numai câteva minute de negociere prin telefon.

Citiţi mai multe în ediţia de mâine a ziarului Adevărul

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite