Cât costă să dai o petrecere în Castelul Bran?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

V-aţi imaginat vreodată că Branul se transformă după plecarea vizitatorilor într-un loc foarte select şi romantic, unde oamenii cu foarte mulţi bani petrec regeşte? Ei bine, noii proprietari închiriază Castelul la preţuri extrem de piperate, neaccesibile omului de rând.

Castelul Bran nu mai este un simplu muzeu vizitat de turiştii avizi de povestea Contelui Dracula. De când a fost redat actualilor proprietari, la Bran se organizează de la lansări de autoturisme până la cine romantice şi petreceri de companii. Preţurile sunt foarte piperate. Numai o cină de două persoane costă 1.900 de euro, plus T.V.A. Dar în ce constă, exact, o cină la Castelul Bran? Oaspeţii sosesc la orele 19 (după terminarea programului de vizite) şi le este înmânată cheia castelului. Vor fi serviţi în vase de porţelan, cu tacămuri de argint şi vor mânca trei feluri de mâncare care provine de la o firmă de catering din Braşov, potrivit lui Alexandru Priscu, directorul de marketing al Castelului Bran. „Oaspeţii vor avea Castelul în mâinile lor pentru o noapte întreagă, plus o echipă invizibilă, mereu pregătită să le transpună dorinţele în realitate, fie că este vorba de accesul la Biblioteca Regală în compania unui pahar fin de coniac, sau servirea ceaiului pe una dintre terase", a declarat, pentru „Adevărul", Alexandru Priscu.

În Castel nu se doarme!

Cei care doresc să se răsfeţe în dormitorul regal nu vor avea ocazia, deoarece administratorii nu permit oaspeţilor să doarmă în Castel. „Nici vorbă de aşa ceva. Castelul Bran nu este nici  restaurant şi nici hotel! Cei care vor să doarmă, le oferim cazare la hotelul de patru stele Wolf 2, din Bran", a punctat Lia Trandafir, administratorul Castelului Bran.

De asemenea, potrivit Liei Trandafir, numărul persoanelor care au petrecut până acum la Castel nu este foarte mare. „Din iunie 2009 până acum, s-au organizat două cine", a declarat administratorul Castelului Bran.

Nuntă regală

Potrivit lui Alexandru Priscu, la Castel se pot organiza chiar şi nunţi. Preţul este pe măsură. „Capacitatea este de aproximativ o sută de persoane, iar preţul diferă în funcţie de cerinţele clientului", a punctat directorul de marketing al Castelului. Oricum, preţurile sar lejer de 20.000 de euro pentru o petrecere. El a completat spunând că, momentan, are o cerere din partea unui englez care vrea să dea o petrecere în Castel.

„Pentru a da o petrecere la castel trebuie respectat programul de vizitare, care este deschis publicului zilnic, între orele 9 şi 18", a explicat Trandafir. Potrivit acesteia, pentru vizitarea Castelului Bran un turist trebuie să scoată din buzunar 20 de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite