Casele de licitaţii de opere de artă fac tot mai mulţi bani, în ciuda crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După contracţia puternică din 2008, piaţa globală a operelor de artă este din nou în creştere. Plasamentele în artă sunt pentru investitori o bună modalitate de a-şi diversifica portofoliile, de a se proteja împotriva volatilităţii pieţelor financiare, dar şi un refugiu în faţa inflaţiei.

Totalul vânzărilor la licitaţiile Sotheby’s au crescut în 2011cu 14,5%. Licitaţiile din această lună pentru artă modernă şi impresionistă au adus pentru casa de licitaţii Sotheby’s 96 milioane de lire sterline (aproximativ 115 milioane de euro). Licitaţia unui nud semnat de pictorul Francis Bacon a însemnat pentru Christie’s 80,5 milioane de lire sterline (echivalentul a aproximativ 96 milioane de euro), potrivit unor cifre preluate de publicaţia financiară „Financial Times”.

Citeşte mai multe despre evoluţia pieţei globale a operelor de artă, pe Forbes.ro

Unul dintre principalele motive pentru care piaţa operelor de artă se află în expansiune este noul val miliardari asiatici, în special chinezi. Fondurile de investiţii se uită deasemeni cu tot mai multă atenţie către investiţiile în opere de artă, considerând-o o metodă sigură pentru a genera profit.

Piețele emergente reprezintă unul dintre motoarele vânzării de artă. Qatar, de exemplu, achiziţionează pentru noul său muzeu şi contribuie astfel la menţinerea ridicată a cererii pentru aceste produse. Şi investitorii nesiguri de stabilitatea monedelor locale, precum cei din Grecia, Spania şi Arabia Saudită preferă investițiile în artă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite