Case la preţ de constructor în Târgul Imobiliar Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorii reuniţi zilele acestea în Piaţa Constituţiei din Bucureşti afişează reduceri de până la 40.000 de euro şi scot la vânzare locuinţe începând de la 550 de euro/mp.

Ediţia din această toamnă a Târgului Imobiliar Naţional (tIMOn) se desfăşoară de vineri până duminică în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Târgul reuneşte 74 de companii imobiliare care se întrec în reduceri masive şi facilităţi ingenioase pentru eventualii cumpărători.
Acest „barometru“ al pieţei imobiliare indică şi un fenomen nemaiîntâlnit în ultimii 15-20 de ani: preţul de vânzare al caselor a coborât până foarte aproape de cel de producţie. Dacă la nivel de constructor „producţia“ casei costă între 350 şi 500 de euro/mp, la tIMOn sunt afişate pentru vânzare locuinţe cu preţuri începând de la 550 de euro/mp – o premieră istorică, am putea spune.
Dacă piaţa imobiliară a rămas îngheţată în ultimii 3-4 ani, unul dintre motive poate fi acela că imobiliarii au practicat diferenţe exagerat de mari între preţurile de producţie şi cele de vânzare ale proprietăţilor. În anii 2006-2008, când o locuinţă medie se construia cu 250-300 de euro/mp, cu greu putea fi cumpărată la preţuri mai mici de 1.200-1.300 de euro/mp. Iată că nevoia de clienţi i-a învăţat pe dezvoltatori şi pe intermediarii imobiliari să fie mult mai rezonabili în ofertele lor şi abia acum afişează preţul corect.
„Piaţa imobiliară din România a trecut în ultimii ani prin diverse fluctuaţii majore, de la creşteri spectaculoase la declin şi instabilitate, pe fondul schimbărilor survenite la nivelul economiei naţionale“, a explicat directorul tIMOn, Vlad Vlăsceanu.

Vedeta târgului: „Rabla“ pentru case

O noutate absolută la tIMOn este reprezentată şi de schimbul apartament vechi (sau casă pe pământ) contra unei locuinţe noi, facilitate exclusivă oferită cumpărătorilor de case situate în ansamblul Green City.
Tot la capitolul noutăţi şi facilităţi oferite vizitatorilor tIMOn sunt apartamentele care pot fi achiziţio¬nate cu un avans de doar 1.000 de euro. Diferenţa până la avansul „oficial“ de 20% este oferită prin finanţare proprie de către dezvoltator.

Preţuri pentru toate buzunarele

Printre celelalte oferte surprinzătoare ce pot fi întâlnite la târg amintim garsonierele de 19.000 de euro (preţ care include TVA şi loc de parcare) în proiectul Sun Residence, dar şi vile cu preţuri începând de la 67.000 de euro în proiectele dezvoltatorului Premier. Dacă sunteţi în căutarea unui apartament cu două camere, puteţi cumpăra unul cu preţuri între 34.900 de euro (proiectul Sudrezidential) şi 162.000 de euri în zona Herăstrău.
Pentru un apartament cu trei camere, ofertele pornesc de la 52.900 de euro (Dream Residence) şi pot ajunge până la 320.000 de euro într-un ansamblu de lângă parcul Herăstrău.
Dacă până în această toamnă majoritatea ofertelor disponibile în zonele centrale sau de nord ale Bucureştiului puteau fi accesate doar de cumpărătorii cu bugete de peste 100.000 de euro, ediţia de acum a tIMOn aduce apartamente în aceste arealuri exclusiviste cu preţuri sub 70.000 de euro. În rondul Pipera, spre exemplu, un apartament cu trei camere este oferit spre vânzare la preţul de 58.500 de euro + TVA, în condiţiile în care primii trei cumpărători pot beneficia de un discount de 5%.
Un studio (garsonieră) din zona Eminescu este oferit la preţul de 57.000 euro, iar un apartament de două camere din zona Delea Nouă este ofertat la 60.000 de euro + TVA.
Intrarea la tIMOn costă 5 lei, iar târgul este deschis între orele 10.00 şi 20.00 (vineri şi sâmbătă), respectiv 10.00-18.00 (duminică).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite