Case şi terenuri, scoase la mezat de Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-şi cumpăra o casă sau un teren mai ieftin, românii au la îndemână, în acest moment, varianta licitaţiilor organizate de Fisc. Acesta scoate frecvent la mezat bunurile imobile

Pentru a-şi cumpăra o casă sau un teren mai ieftin, românii au la îndemână, în acest moment, varianta licitaţiilor organizate de Fisc. Acesta scoate frecvent la mezat bunurile imobile aparţinând firmelor ce înregistrează datorii către stat.

Trei camere în buricul Capitalei - sub 50.000 de euro
Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucureşti va scoate, spre exemplu, la licitaţie, în data de 15 august a.c., un apartament cu trei camere, situat în strada Columbelor nr. 7. Locuinţa, situată la etajul al doilea al unui imobil S+P+2E+M din apropierea zonei Udrişte, are o suprafaţă de peste 90 de metri pătraţi şi un preţ de pornire al licitaţiei de 172.518 RON (nr. - fără TVA), adică aproximativ 48.000 de euro, calculat la un curs de 3,600 RON/euro. Adăugând TVA, care se ridică la aproximativ 10.000 de euro, ar rezulta un preţ de pornire al licitaţiei de circa 58.000 de euro, în care este inclus şi terenul aferent în cotă indiviză în suprafaţă de 133,8 mp, aflat la aceeaşi adresă. De ce este sub preţul pieţei? Parcurgând anunţul de vânzare al DGFP Bucureşti, cei interesaţi pot vedea că Fiscul este deja la o a doua încercare de a vinde apartamentul cu pricina. Din această cauză, preţul de pornire al licitaţiei este diminuat cu 25%. Totodată, bunurile sunt grevate de sarcini, şi anume sunt ipotecate.
Potenţialii cumpărători pot afla însă mult mai multe amănunte privind starea acestor bunuri, dar şi a altora aflate în aceeaşi situaţie, contactând DGFP Bucureşti. Ca să participe la astfel de licitaţii, cei interesaţi trebuie să prezinte până în ziua precedentă licitaţiei oferta de vânzare şi dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire, în acest caz fiind vorba despre 17.252 RON.
Astfel de licitaţii sunt organizate, periodic, în toată ţara.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite