Carrefour fuge din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele retailer francez a anunţat astăzi că va ceda operaţiunile din Grecia, ca răspuns la dificultăţile prin care trece economia greacă.

Carrefour va vinde participaţia deţinută în cadrul companiei mixte Carrefour Marinoupoulos către partenerul său grec Marioupoulos, dar că entitatea va rămâne singurul său francizor în Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania şi alte state din Balcani.

Află de pe Forbes.ro care sunt planurile grupului francez pentru România

Potrivit unor informaţii oficiale preluate de publicaţia online thelocal.fr, ieşirea, determinată de dificultăţile prin care economia Greciei trece, va aduce companiei Carrefour pierderi de circa 220 de milioane de euro.

Economia Greciei s-a contractat cu 6,5% în primul trimestru al anului 2012 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ţara aflându-se în al cincilea an consecutiv de recesiune.

Vezi pe Forbes.ro cum îşi extinde Carrefour reţeau de magazine Express

Alegerile care urmează să aibă loc în acest sfârşit de săptămână ar putea aducea victoria extremei stângi, reprezentată de formaţiunea politică Syriza, care se opune continuării acordului cu FMI şi Uniunea Europeană.

Un astfel de rezultat ar conduce la tăierea ajutorului financiar pe care FMI şi UE îl oferă acum Greciei, ceea c ear putea forţa Grecia să iasă din zona euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite