Carpatair a cerut insolvenţa Blue Air

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania aeriană Carpatair a cerut la Tribunalul Bucureşti insolvenţa operatorului low-cost Blue Air, pe motiv că a închiriat o aeronavă pentru care nu a plătit.  

Carpatair, controalată de omul de afaceri moldovean Nicola Petrov,  a depus miercuri, 17 martie, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care cere insolvenţa Blue Air, potrivit datelor Tribunalului. Termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 30 iunie. Oficialii Carpatair susţin că Blue Air, deţinut de omul de afaceri romîn Nelu Iordache, ar fi închiriat de la ei în luna septembrie 2009 o aeronavă SAAB 2000, pentru care nu ar fi plătit nici până în ziua de azi suma de 30.000 de euro.

„Noi nu voiam să ajungem în punctul acesta, dar toate demersurile anterioare nu au avut niciun succes şi nu am primit niciun răspuns. În acest caz, cererea insolvenţei a rămas singura variantă prin care să ne putem recupera o astfel de sumă", a declarat Paula Ardelean, vicepreşedinte al Carpatair, citată de Mediafax.

Pe de altă parte, reprezentanţii Blue Air spun că nu au nicio datorie către Carpatair şi că, până în prezent, nu au primit nicio citaţie. „Chiar acum am verificat la contabilitate şi mi s-a spus că avem datorie zero către Carpatair. Am văzut şi noi pe site-ul Tribunalului Bucureşti că s-a trimis cerere de insolvenţă, dar nu am primit nicio citaţie", a declarat, pentru „Adevărul", Florentina Ivan, directorul de marketing al Blue Air.

Compania aeriană Carpatair, al cărei principal acţionar este omul de afaceri Nicolae Petrov, deţine un hub aerian la Timişoara şi operează peste 250 de zboruri regulate pe săptămână către 30 de destinaţii din şase ţări.

Carpatair operează 12 aeronave de tipul SAAB 2000 (50 de locuri) si trei de tip Fokker 100 (105 locuri), la care se vor adauga încă trei aeronave Fokker 70.

Compania low-cost Blue Air a avut anul trecut afaceri de circa 140 de  milioane de euro, sub estimări, dar în creştere cu 12% faţă de valoarea din 2008, pe fondul lansării de zboruri noi, al creşterii numărului de aeronave şi al încheierii unor parteneriate. Compania operează peste 50 de rute europene, în 14 ţări, având o flotă de 11 aeronave. În România, Blue Air are curse din Bucureşti spre Timişoara, Cluj-Napoca şi Arad.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite