Caroli şi Campofrio au fuzionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarii Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group au semnat ultimele acorduri necesare înfiinţării unui nou grup, unificându-şi astfel operaţiunile din România sub forma unui joint venture.

Cele două companii au anunţat, la începutul lunii martie, că au încheiat un acord de fuziune a operaţiunilor, în forma unui joint venture, prin care se va crea cea mai mare companie de mezeluri din România, cu o cifră de afaceri de 120 milioane euro şi o cotă de 16% din piaţa de profil.Tranzacţia a fost aprobată de Consiliul Concurenţei la sfârşitul lunii iunie, iar acum toate formalităţile legale au fost finalizate.

Noul grup va opera sub numele Caroli Foods Group şi va fi lider pe piaţa de produse din carne procesată din România din punct de vedere al vânzărilor şi cotei de piaţă, conform sursei citate.Grupul va fi condus de un consiliu director format din cinci membri, compus din reprezentanţi ai companiilor partenere şi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir, până în prezent director general al Caroli Foods, va fi CEO.

Procesul de integrare a celor două companii va dura un an

Ambele fabrici, din Piteşti şi Tulcea, vor rămâne operaţionale, fiecare specializându-se în anumite tipuri de produse, se mai arată în comunicat.Campofrio a anunţat, în aprilie, că va plăti 12,3 milioane de euro, pe lângă cedarea acţiunilor subsidiarei româneşti Tabco Campofrio, pentru a deţine 49% din capitalul Caroli Foods Group, compania creată prin fuzionarea operaţiunilor din România ale grupului spaniol şi ale Caroli.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite