Moştenitorul celei mai mari companii private din lume, Cargill MacMillan, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multimiliardarul Cargill MacMillan Jr., moştenitor al afacerilor de 120 de miliarde de dolari al furnizorului internaţional de produse agroalimentare Cargill, a murit marţi la vârsta de 84 de ani

MacMillan se afla la locuinţa sa din Indian Wells, Statele Unite, decesul survenind ca urmare a complicaţiilor apărute în urma bolii Parkinson de care acesta suferea, potrivit Associated Press.

Averea lui Cargill MacMillan Jr. este estimată de revista americană Forbesc la 2,6 miliarde de dolari, sumă care îl plasează în lista celor mai bogaţi 400 de americani.

MacMillan Jr., care a fost cunoscut pentru discreţia sa, deţinea alături de alţi membri ai familiei 88% din acţiunile Cargill. MacMillan a fost membru în consiliu de administraţie al companiei pentru mai mult de 30 de ani însă nu a avut un rol direct în conducerea companiei.

Cargill, care are sediul central în Minnesota, a fost fondat în 1865 tranzacţionează produse agroalimentare, dar operează şi plantaţii de cacao, ferme de animale dar sau oţelării. Este cea mai mare companie privată din lume fiind prezentă în 63 de ţări şi având 138.000 de angajaţi.

Compania americană Cargill este prezentă şi în România având operaţiuni locale de 419,7 milioane de euro la sfârşitul anului trecut, în creştere cu 87% faţă de 2009. Compania are cea mai mare cifră de afaceri dintre toţi traderii prezenţi pe piaţa internă. Cargill deţine o reţea de silozuri în România, dar şi fabrici de nutreţuri pentru animale şi ulei.

Compania a fost implicată la începutul anului într-un scandal legat de infectarea unor produse cu Salmonella.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite