Cardurile adâncesc diferenţele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impulsionarea consumatorilor de a achita cu cardul de credit accentuează distribuţia inegală a veniturilor între bogaţi şi săraci, se arată într-un studiu al Federal Reserve Bank din Boston, publicat luni.

„Ceea ce mulţi consumatori nu ştiu este că decizia lor de a plăti cu cardul de credit implică taxe aplicate comercianţilor, creşterea preţului de retail, un transfer semnificativ de venituri de la cei care achită cash către cei care plătesc cu cardul", au declarat Scott.

Citeşte şi:

Comerţul pe internet: Cum să te fereşti de fraudele online

Comerţul online a crescut cu 70%, în primele trei luni din 2010

Schuh, Oz Shy şi Joanna Stavins, autorii studiului. Practic, comercianţii măresc preţurile percepute tuturor clienţilor pentru a recupera subvenţiile acordate celor care plătesc cu carduri de credit, afectând astfel persoanele cu venituri reduse, care nu folosesc carduri de credit, şi avantajându-i pe bogaţi, utilizatori fideli ai cardurilor.

Bogaţii, avantajaţi

Astfel, profiturile băncilor din cardurile de credit sunt suportate, în mare măsură, de cei care plătesc cash, deoarece majorarea preţurilor de către comercianţi duce la majorarea sumelor achitate cu cărţi de credit, comisioanele băncilor fiind astfel mai mari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite