Caravană pentru promovarea economiei sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronatul Medicinei Integrative lansează o campanie de tip caravană pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, iar obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru persoanele cu dizabilităţi. Caravana, care se va desfăşura începând cu luna noiembrie, face parte din proiectul „Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale, în vederea creşteri

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013 „Investeşte în oameni!“. Proiectul face parte din Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale“, Domeniul Major de Intervenţie „Dezvoltarea economiei sociale“, potrivit unui comunicat al Patronatului Medicinei Integrative.

Cine poate participa

Participanţi la caravană pot fi publicul larg, persoanele cu dizabilităţi, familiile acestor persoane, oficialităţile locale (primării, prefecturi, camere de comerţ etc.), lideri de opinie, medici, farmaciști, psihologi, traineri sportivi etc.
Un alt obiectiv al campaniei constă în conştientizarea necesităţii controalelor medicale regulate. Prin aceste caravane, patronatul doreşte să diminueze incidenţa dizabilităţilor care afectează atât viaţa personală, ctâ şi integrarea pe piaţa muncii.

Centre noi de formare profesională

Pentru pregătirea caravanelor, Patronatul Medicinei Integrative a demarat realizarea bazei de date cu autorităţi publice locale, ONG-uri, parohii, VIP-uri, instituții medicale publice și private şi încheierea de parteneriate cu primărille sau asociațiile pentru sprijinirea organizării caravanei din fiecare centru.
Scopul caravanelor este ca populaţia să conştientizeze riscurile de îmbolnăvire şi să ia măsurile necesare de prevenire. Dizabilităţile reprezintă o problemă de sănătate majoră care afectează capacitatea umană de a se integra în societate.
La finalul proiectului, Patronatul Medicinei Integrative va contribui la dezvoltarea economiei sociale prin cele trei centre formate pentru persoanele cu dizabilităţi, prin ghidul de bune practici cu privire la metodele de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi, prin parteneriatul cu actorii relevanţi din mediul economic şi prin consilierea a 800 de persoane cu handicap şi formarea a 420 dintre acestea în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii.

Tombolă şi consultaţii gratuite pe traseul caravanei

Caravana va avea loc în regiunile Centru, Sud-Est, București Ilfov şi Nord-Vest. În parteneriat cu primăriile locale, cu primăriile de sector sau orice alte asociaţii, se vor amenaja săli pentru a oferi consultaţii gratuite pentru măsurarea tensiunii, greutăţii etc.
În cadrul campaniei de tip caravană vor fi distribuite pliante despre un stil de viaţă sănătos şi despre factorii favorizanţi şi cauzele dizabilităţilor (alimentaţie, accidente de muncă sau casnice, ereditari/investigaţii). Vor fi organizate controale medicale gratuite cu participarea unor medici parteneri; controalele medicale gratuite vor avea loc în reşedinţele de judeţ sau în fiecare dintre sectoarele Bucureştiului ale fiecărui centru.
În două reședințe de județ din fiecare regiune în care vor fi organizate caravanele va fi organizat chiar şi un flashmob şi o tombolă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite