Carabulea are în plan investiţii de 20 milioane de euro la Tractorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are afaceri în domeniile bancar, imobiliar, transporturi, agricultură. Mai nou, a întrezărit o altă oportunitate de dezvoltare. În domeniul producţiei de tractoare. Ilie Carabulea, unul dintre

Are afaceri în domeniile bancar, imobiliar, transporturi, agricultură. Mai nou, a întrezărit o altă oportunitate de dezvoltare. În domeniul producţiei de tractoare. Ilie Carabulea, unul dintre oamenii de afaceri de top din ţara noastră, a pus ochii pe activele aflate în patrimoniul fabricii braşovene Tractorul.
şi asta pentru că trecerea în proprietate privată a societăţii de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului se va face pe module, după ce singurul investitor existent la masa negocierilor - Mahindra&Mahindra - s-a arătat interesat doar de preluarea sectorului de montaj tractoare, în detrimentul forjei şi al sectoarelor calde. Este vorba de circa 80 ha, din suprafaţa totală de 120 ha, pentru restul exprimându-şi interesul şi Atlassib, compania de transporturi deţinută de omul de afaceri Ilie Carabulea.
Deşi una dintre clauzele de preluare a unei părţi din societate rezidă în experienţa în producţia de tractoare, Carabulea consideră că acest aspect nu împiedică firma pe care o conduce să câştige licitaţia. "Suntem dispuşi să apelăm la un partener cu experienţă în domeniu, dacă va fi necesar", a declarat, pentru Adevărul, Carabulea. În opinia sa însă, temerea AVAS că aceste proprietăţi ar putea fi folosite în interes imobiliar nu este justificată, singura preocupare a sa fiind continuarea producţiei din cadrul fabricii braşovene.
Se are în vedere achiziţia unui patent
Suprafaţa pe care vrea să o achiziţioneze este de aproximativ 35-50% din total, în funcţie de interesele AVAS. Planurile omului de afaceri sunt mari. Vrea să relanseze producţia de tractoare, dar şi comerţul cu acestea, atât în plan intern, cât şi extern. "Vrem să retehnologizăm procesul de producţie şi montajul, astfel încât să promovăm diferite tipuri de tractoare de mare şi mică capacitate care să satisfacă cerinţele de pe piaţă", spune preşedintele Atlassib. Piaţa externă ar urma să fie "cucerită" prin lansarea de modele noi, nefiind exclusă nici varianta achiziţionării unui patent. În cazul în care Atlassib reuşeşte să pună mâna pe locaţia aflată în prezent în patrimoniul societăţii braşovene, Carabulea spune că ar fi nevoie de investiţii de ordinul a zeci de milioane de euro. "Retehnologizarea şi dotarea cu utilaje moderne ar necesita investiţii de 20 de milioane de euro", a precizat Carabulea, adăugând că vânzarea activelor ar trebui să aibă în vedere nu atât preţul, dar şi valoarea investiţiilor ce vor fi alocate ulterior pentru redresarea activităţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite