Camera Reprezentanţilor aprobă reforma financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Versiunea finală a legislaţiei pentru reformarea sistemului financiar din SUA a fost aprobată, ieri, de Camera Reprezentanţilor din Congres cu 237 de voturi favorabile şi 192 de voturi împotrivă.

Iniţiat de preşedintele Barack Obama şi susţinut de Partidul Democrat, noul proiect de lege va fi supus votului Senatului la mijlocului lunii iulie, potrivit AFP.

Prevederile aprobate includ un grad mai mare de control guvernamental asupra sectorului bancar şi forţarea instituţiilor de creditare să păstreze capital separat pentru situaţii de urgenţă, pentru a evita salvarea lor cu fonduri publice.

Mai mult, se va înfiinţa o agenţie de protecţie a consumatorilor, iar Rezerva Federală va deveni principalul agent de reglementare financiară. Din proiectul iniţial făcea parte şi implementarea unei taxe bancare pentru crearea unui fond de 19 milioane de dolari, care ar fi urmat să finanţeze această reformă, însă politicienii au decis înlăturarea acesteia.

„Acest vot reprezintă o victorie pentru toţi americanii loviţi de imprudenţa şi iresponsabilitatea care au condus la pierderea a milioane de locuri de muncă", a declarat Obama. El şi-a exprimat încrederea că reforma va împiedica izbucnirea unei noi crize.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite