Călin Georgescu: Agricultura trebuie să fie un obiectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiectivele ambiţioase ale Uniunii Europene pentru următorii ani sunt şi ale României, unul dintre acestea fiind agricultura, a declarat Călin Georgescu, expert ONU în dezvoltare durabilă, într-un interviu la televiziunea publică.

 „Un handicap poate fi transformat într-un pariu câştigat. Din punct de vedere economic, trebuie să optăm pentru avantajele competitive reale, să sprijinim iniţiativa privată, să se investească în clasa de mijloc", a spus Georgescu, al cărui nume a fost vehiculat ca posibil premier.

El a precizat că agricultura reprezintă şi pentru România un motor economic şi că la ora actuală cu numai trei judeţe, Teleorman, Timiş şi Maramureş, ţara noastră se poate susţine din punct de vedere al hranei. În ceea ce priveşte actuala criză la nivel mondial, Călin Georgescu crede că aceasta este una minoră în comparaţie cu ceea ce urmează, considerând situaţia actuală a fi o construcţie greşită de sistem, nu un accident.

„Actuala criză a pornit de la două păcate fundamentale ale omenirii: lacomia şi trufia", a precizat Călin Georgescu, atrăgând, totodată, atenţia că va urma o criză a hranei şi a apei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite