Călătoria cu trenul se scumpeşte cu aproape 8%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De azi, cine călătoreşte cu trenul va plăti cu 7,9% în plus pentru un bilet. Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, majorarea are rolul de a creşte veniturile firmei şi de a compensa

De azi, cine călătoreşte cu trenul va plăti cu 7,9% în plus pentru un bilet. Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, majorarea are rolul de a creşte veniturile firmei şi de a compensa influenţa avansului preţurilor la combustibili şi energie electrică.
Astfel, o călătorie cu trenul rapid, la clasa a II-a, de la Bucureşti până la Braşov va costa cu aproximativ doi lei mai mult decât până la data majorării, adică 30,4 lei. În condiţii similare de transport, biletul pe traseul Bucureşti-Constanţa va costa 36,1 lei, faţă de 33,5 lei în prezent, iar în cazul rutei care leagă Capitala de Timişoara, noul tarif va fi de 64,6 lei, comparativ cu nivelul actual de 59,9 lei. Preţul unei călătorii cu trenul până la Arad, Oradea sau Baia Mare, în aceleaşi condiţii de transport, va fi de 77,7 lei, faţă de 72,10 lei. Pentru călătoriile dus-întors se pot cumpăra bilete cu anticipaţie de 30 de zile, reducerea acordată fiind de 10%.
Majorarea preţului biletelor CFR nu va afecta acordarea de facilităţi de călătorie, care vor fi valabile şi după majorarea tarifelor. Astfel, va fi acordată reducerea de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetişti şi de 75% la abonamentele pentru elevi şi studenţi.
Majorarea reprezintă un procentaj de 7% peste nivelul cumulat al indicilor preţurilor de consum neluaţi în calcul de la ultima majorare, din data de 15 iunie. La acea dată, tarifelele au crescut în medie cu 5,2%.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite