Astra Asigurări a încheiat peste 95.000 de asigurări de sănătate ilegale şi a luat o amendă de 10.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra Asigurări a încheiat 95.703 poliţe de asigurare suplimentară de sănătate până la data controlului inopinat realizat în luna decembrie de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), se arată în decizia acestei instituţii publicate marţi în Monitorul Oficial.

În urma controlului, CSA a decis că încheierea acestor poliţe s-a făcut ilegal şi a sancţionat asiguratorul cu amendă în valoare de 10.000 de lei şi interzicerea temporară a activităţii de oferire, negociere ori încheiere a acestei poliţe până la remedierea problemelor constatate.

Potrivit CSA, clienţii Astra Medica Bonus nu au primit informaţiile pe care asigurătorii trebuie să le pună la dispoziţia acestora pe hârtie sau pe alt suport durabil.

Informarea cuprinde şi menţiunea cu privire la dreptul asiguraţilor de a denunţa contractul de asigurare dacă din informaţiile transmise de societate asiguraţii şi contraasiguraţii consideră că riscurile cuprinse în contractul de asigurare nu corespund intereselor acestora.

Reluarea de către Astra a activităţii de oferire, negociere ori încheiere a poliţelor de asigurare suplimentară de sănătate Astra Medica Bonus se dispune prin decizie motivată a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor după verificarea îndeplinirii condiţiilor privind informarea.

Decizia publicată în Monitorul Oficial mai arată că societatea poate face plângere la Curtea de Apel Bucuresti, în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei CSA, însă plângerea nu suspendă, pe timpul sopluţionării acesteia, executarea măsurilor sancţionatoare.

Amenda se face venit la bugetul de stat în cota de 50%, iar diferenţa de 50% se face venit în bugetul CSA şi se achită în termen de 15 zile de la primirea deciziei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite