În 2012 motoarele crizei vor trage mai tare decât cele ale creşterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscurile de neplată şi incidentele de rambursare între firme vor creşte mai mult în 2012, iar sectoarele care au tras în sus economia vor merge ceva mai rău decât în 2011, anunţă conducerea companiei de evaluare COFACE România.

"În acest an, vom înregistra o uşoară creştere a numărului de falimente în schimb incidentele de plată se vor înmulţi", a declarat Cristian Ionescu, directorul generala al COFACE România. El crede că doar statul ar mai putea constitui un motor de relansare a economiei. "Guvernul are marea şansă în acest an de a relansa economie prin investiţii în acele sectoare care generează multiplicarea activităţilor. Câteva exemple - construcţiile de şcoli, spitale, grădiniţe, dar şi lucrările mai ample de infrastructură", susţine Ionescu. 

În altă ordine de idei, conducerea COFACE estimează că pe lângă înmulţirea incidentelor de plată, vom mai înregistra şi o mărire a numărului de zile de întârzieri la plata facturilor.

Cu toate acestea, ratingul general al ţării noastre este menţinut de către COFACE la categoria B, în sensul că mediul de afaceri este instabil.

Ratingurile de ţară încep de la litera A (mediu, prielnic şi stabil) şi se încheie cu litera D (ostil şi instabil).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite