CFR va accesa un credit cu garanţii guvernamentale pentru a plăti datoriile de 2 miliarde de lei la energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul s-a angajat să acorde garanţii pentru un credit accesat de CFR Infrastructură, potrivit unui draft al scrisorii de intenţie către FMI, obţinut de „Adevărul". Compania de căi ferate ar urma astfel să achite datoriile de circa două miliarde de lei la furnizorii de energie până la mijlocul acestei veri.

"Suntem pe punctul de a finaliza planurile pentru un credit cu garanţii guvernamentale pentru a şterge datoriile CFR Infrastructură către furnizorii de energie până la finele lunii iunie 2012 şi astfel să obţinem reduceri de costuri prin anularea penalităţilor", se arată în draftul scrisorii de intenţie.

Problema datoriilor CFR către companiile de energie datează de mai bine de trei ani.

În acest timp, compania de căi ferate a acumulat arierate de circa 2 miliarde de euro în total la furnizorii Enel, CEZ, E.ON şi la cele trei filiale Electrica.

Companie imobiliară în transporturi

Guvernul şi-a asumat realizarea, până în martie, a unui master plan şi a unei noi strategii generale în sectorul transporturilor.

"Aceste eforturi vor fi urmate de realizarea, până la finele lunii martie 2012, a unor metode de a îmbunătăţi managementul şi veniturile din activele imobiliare deţinute de diverse companii de stat din sectorul de transport, posibil prin înfiinţarea unei companii speciale de imobiliare", se mai arată în document.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite