CFR scoate liniile ferate la închiriat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliile judeţene vor putea închiria de la CFR, pentru transportul local, liniile nefolosite de operatorul feroviar şi vor avea posibilitatea să stabilească rute suplimentare faţă de cele impuse de Ministerul Transporturilor, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern.

Astfel, autorităţile locale vor putea participa „în mod eficient şi direct la susţinerea locală a transportului de călători pe calea ferată, pe secţiile de circulaţie unde aceasta se justifică, iar secţiile de circulaţie care nu mai sunt rentabile traficului de marfă şi/sau de călători să poată fi închiriate unor agenţi economici care doresc să opereze pe aceste secţii", se arată în document.

Potrivit propunerii Ministerului Transporturilor, CFR va transmite spre consultare consiliilor judeţene o listă cu aceste secţiuni disponibile pentru închiriere, iar autorităţile locale vor răspunde în maximum 30 de zile dacă sunt de acord cu aceste propuneri. De asemenea, consiliile judeţene pot solicita modificarea sau suplimentarea traseelor şi vor prezenta posibilităţile de finanţare din fondurile proprii. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite