CFR introduce un tren suplimentar spre Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Călători va introduce în circulaţie un tren suplimentar pentru preluarea fluxului de călători de pe ruta Bucureşti Nord - Istanbul, ca urmare a închiderii aeroporturilor din cauza norului de cenuşă provocat de vulcanul din Islanda. În data de 20 trenul va pleca spre Istanbul cu sosire în data de 21 în Istanbul.

Trenul care va fi suplimentat este acceleratul 13163, care va avea următoarele ore de plecare/sosire: Bucureşti Nord (plecare 18.00) - Videle (plecare 18.45) - Giurgiu Nord (sosire 19.46/plecare 20.05) - Istanbul (sosire 14.00).

La acest tren suplimentar se va asigura serviciul de transport cu vagoane cuştă şi vagoane de dormit, potrivit unui comunicat al CFR Călători.

De asemenea, luni şi marţi, trenurile internaţionale „Dacia" (spre şi dinspre Viena) şi „Ister" (spre şi dinspre Budapesta) vor circula la compunere maximă de 16 vagoane.

CFR Călători anunţa, sâmbătă, că suplimentează cu vagoane garniturile de tren care circulă între Bucureşti şi oraşe din Transilvania şi Moldova, în condiţiile în care aeroporturile din aceste zone au fost închise din cauza norului de cenuşă care traversează România.

Astfel, ca urmare a închiderii aeroporturilor interne din Transilvania şi Moldova, pentru preluarea traficului de călători, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, CFR Călători a suplimentat, în funcţie de necesităţi, cu vagoane clasă, vagoane de dormit şi cuşete, garniturile de tren care circulă pe relaţiile: Bucureşti - Cluj Napoca - Oradea, cu ramură pentru/de la Târgu Mureş; Bucureşti - Satu Mare, Bucureşti - Baia Mare, Bucureşti - Bacău, Bucureşti - Suceava, Bucureşti - Iaşi.

Totodată, CFR Călători a suplimentat garniturile trenurilor care circulă spre Budapesta şi Viena, în urma perturbării traficului aerian din cauza erupţiei vulcanice din Islanda.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite