CFR Marfă şi-a redus pierderile la jumătate în primul trimestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul trimestru al acestui an, CFR Marfă a reuşit să-şi reducă pierderile cu 50%, ajungând la „numai“ 64,19 milioane de lei.

Rezultatul a fost posibil deoarece au scăzut cheltuielile cu salariile, precum şi cheltuielile generale cu 23%. Anul trecut, pierderile companiei se ridicau la 124,48 milioane de lei. Chiar dacă a mai redus din pierderi, cifra de afaceri din primul trimestru al acestui an a scăzut cu 17,2%, ajungând la 198 de milioane de lei.

CFR Marfă avea la sfârşitul primului trimestru din acest an datorii de 797 de milioane lei către cinci furnizori. Reprezentanţii companiei au precizat că operatorul va încerca să le achite în funcţie de volumul de marfă transportat în 2010.

Datorii către cinci furnizori

Principalii furnizori către care societatea are datorii sunt CFR SA, Întreţinere şi Reparaţii Locomotive şi Utilaje CFR IRLU, Oskar Downstream, Remarul 16 Februarie şi SC Reloc. Reprezentanţii CFR Marfă spun că după restructurare vor încerca să mai achite din datoriile către furnizori.

Compania şi-a propus, în 2010, un buget în echilibru şi în funcţie de volumul de marfă transportat. Dacă este superior, CFR Marfă va avea posibilitatea să achite restanţele.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii prevede în acest an investiţii de 47 milioane lei, din care 86% sunt fonduri destinate modernizărilor de locomotive din parcul societăţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite