A venit căldura, reîncep şi întârzierile trenurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia trenurilor la nivel naţional se va desfăşura cu restricţii de viteză, în perioada 19-22 iunie, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului. Trenurile vor înregistra întârzieri în trafic de 40-60 de minute/tren, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA.

CNCF CFR SA precizează că în perioada de caniculă (35 - 36 grade Celsius în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 - 55 grade Celsius, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, iar în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite