CFR a semnat contracte de peste 200 milioane de euro pentru lucrări de infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR SA a semnat astăzi opt contracte cu o valoare totală de 215,7 milioane euro pentru modernizarea a cinci gări, construirea tronsonului Vinţu de Jos - Coşlariu şi lucrări la cinci tuneluri, proiecte finanţate din fonduri europene nerambusabile, potrivit Mediafax,

"Semnăm astăzi contracte de 216 milioane euro, după ce au mai fost semnate deja contracte de 50 milioane euro pe parcursul anului", a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiou, prezentă la semnare.

Primul contract, de 176,18 milioane euro, se referă la modernizarea tronsonului Vinţu de Jos - Coşlariu, (35,4 kilometri) din judeţul Alba, care a fost semnat cu firma italiană Impressa Pizzarotti. Contractul are o durată de execuţie este doi ani şi jumătate, la care se adaugă doi ani de garanţie.

Termenul de finalizare este anul 2014, iar lucrările sunt finanţate în proporţie de 85% din Fondurile de Coeziune, şi 15% de la bugetul de stat.
Alte două contracte au fost semnate cu asocierea Swietelsky - Sopmet - Dafora pentru modernizarea a cinci tuneluri din regionalele Braşov şi Timişoara. Valoarea cumulată celor două contracete este 4,9 milioane euro.

Ultimile cinci contracte au fost semnate pentru modernizarea gărilor din Brăila (Arcada Company - Leonhard Weiss - Isaft Litoral - 7,6 miloane euro), Piatra Neamţ (Confer Group - Wiebe România - Radaria - 4,7 miliioane euro), Sf. Gheorghe (Confer Group - Wiebe România - Radaria - 5,97 milioane euro), Vaslui (Arcada Company - Leonhard Weiss - Isaft Litoral - 5,05 milioane euro) şi Piteşti (Unicon - Leonhard Weiss - 11,31 miliioane euro).


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite