CFR: "Linia blatiştilor" Bucureşti-Olteniţa trece în administrare privată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, în urma licitaţiei publice desfăşurate ieri, 22 decembrie 2011, la Bursa Română de Mărfuri, au fost adjudecate trei secţii CF care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile de pe raza Sucursalei Teritoriale Bucureşti. Cele trei tonsoane adjudecate sunt: Bucureşti Sud Călători -Titan Sud; Bucureşti Sud Călători – Olteniţa; Căciulaţi - Snagov Plaje.

"Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de selecţie, a celei mai bune oferte, a fost chiria cea mai mare şi preluarea în cel mai scurt timp de la adjudecare. Operatorul economic (gestionar de infrastructură) desemnat câştigător, este obligat să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative", se arată într-un comunicat al CFR SA.

Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile.

Prin programul de eficientizare a activităţii, CFR SA urmăreşte respectarea angajamentelor Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite