CE va iniţia o anchetă privind datele statistice furnizate de Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană (CE) este îngrijorată în legătură cu datele statistice economice furnizate de Bulgaria şi va trimite în curând o misiune de anchetă, a declarat Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice, potrivit Mediafax.

"Avem anumite îngrijorări legate de performanţele statisticilor Bulgariei şi vrem să trimitem curând o misiune", a afirmat Rehn la o conferinţă de presă organizată după o reuniune, la Luxembourg, a miniştrilor europeni de Finanţe. Această comisie ar putea fi printre primele înfiinţate în cadrul noilor puteri de audit cu care trebuie investit biroul de statistică al Uniunii Europene, Eurostat, arată AFP. Miniştrii de Finanţe au acceptat marţi, de principiu, această iniţiativă, care intervine după ce Grecia a furnizat de mai multe ori date eronate, situaţie care a dus la apariţia crizei datoriilor din Europa.


Comisia Europeană a anunţat în luna aprilie că nu a fost informată de către Bulgaria referitor la revizuirea în creştere a deficitului bugetar pentru 2009, în condiţiile în care statele Uniuni au avut ca termen începutul lunii pentru a transmite către Eurostat date despre datorii şi deficite.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite