CE a condiţionat tranşele de renunţarea la TVA pe achiziţiile intracomunitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul European a atenţionat Guvernul Boc asupra aplicării de TVA pentru achiziţile intracomunitare de bunuri, condiţionând eliberarea tranşelor în acordul stand-by cu renunţarea la această măsură.

"UE ne-a atenţionat că vom avea probleme cu tranşele dacă vom lua măsura impunerii TVA la achiziţile de produse intracomunitare", a declarat astăzi ministru Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Banii de la Comisie din următoarea tranşă aferentă acordului stand-by nu vor veni mai devreme de luna septembtrie. Până atunci, o delegaţie a finanţatorilor externi va sosi la Bucureşti după 20 iulie. Tot după această dată, se va face şi prima rectificare bugetară din acest an, care va ţine cont de noile previziuni privind evoluţia economiei.

Ministrul Vlădescu a precizat că ţinta de deficit bugetar pentru acest an, de 6,8% din PIB, nu va fi modificată. Pe de altă parte, PIB-ul din 2010 va fi ajustat în scădere de la 538 de miliarde de lei. "O sa avem o nouă inflaţie, un alt curs de schimb, după care vom rectifica bugetul. O să avem o recesiune mai mare", a spus Vlădescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite