CEZ: O persoană necunoscută pretinde că reprezintă compania şi oferă informaţii eronate despre Cogealac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul CEZ avertizează reprezentanţii presei şi opinia publică de faptul că o persoană necunoscută, care s-a prezentat drept George Ion şi a pretins că reprezintă compania, a intervenit pe diferite canale mass-media şi a oferit informaţii eronate despre situaţia din comuna Cogealac.

„ Dorim să precizăm ferm că acest anumit domn George Ion nu este angajatul sau reprezentantul CEZ (în România sau în oricare dintre celelalte ţări în care grupul CEZ activează) şi prin urmare afirmaţiile dumnealui sunt nu numai grave prin neadevărul lor, dar reprezintă şi o flagrantă tentativă de fraudă şi manipulare a opiniei publice", se arată într-un comunicat al CEZ.

Grupul CEZ mentionează că singurele persoane autorizate să comunice oficial despre proiectul parcului eolian sunt reprezentanţii managementului CEZ România -Jan Veskrna, director general; Martin Zmelik, COO; Adrian Borotea, administrator CEZ România; Ondrej Safar, manager de proiect al parcului eolian CEZ - şi purtătorii de cuvânt -Maria Andrei, director de comunicare CEZ România; Iulia Borşan, coordonator comunicare externă CEZ România şi Cosmina Marin, coordonator de comunicare pentru parcul eolian CEZ de la Fântânele şi Cogealac.

„Adresăm pe aceasta cale un apel către reprezentanţii mass-media să nu ia în considerare nicio afirmaţie venită din partea vreunei alte surse în afară persoanelor acreditate de către grupul CEZ, citate mai sus", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii CEZ reamintesc faptul că au obţinut de la autorităţile competente în acest caz toate avizele cerute prin lege, inclusiv autorizaţia de construire de la Consiliul Judeţean Constanţa, avizul de înfiinţare a parcului eolian de la ANRE şi avizul de racordare de la Transelectrica.

„Considerăm ca atât organele de poliţie aflate la faţa locului, cât şi fortele care au intervenit ulterior au acţionat conform legii şi planului de securitate stabilit de către autorităţi în baza legii în vigoare", spun oficialii companiei.

Luni dimineaţă, primarul din comuna Cogealac, însoţit de un grup de circa 80-100 de localnici, au atacat cu pietre constructorii de pe şantierul parcului eolian al CEZ din comună. În replică, firma de pază angajată de constuctori a împuşcat cinci oameni cu gloanţe de cauciuc. Aseară, primarul şi alte cinci persoane au fost reţinuţi, cu propunere de arestare preventivă.

Citiţi aici tot ce s-a întâmplat la Cogealac şi care au fost cauzele care au determinat apariţia acestui conflict

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite