CEO-ul Henkel: Ce-a fost mai rău în regiune a trecut - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre părerea CEO-ului Henkel despre criză, schimbarea la vârf în conducerea Volksbank România sau noile afaceri ale şefului Blue Air. Printre alte subiecte, sectorul construcţiilor este salvat de infrastructură, iar supraveghetorul pensiilor a aprobat procedura de control.

CEO-ul Henkel: Ce-a fost mai rău în regiune a trecut. Kasper Rorsted, CEO-ul Henkel, care conduce un business de 13,5 miliarde de euro la nivel global şi care a făcut recent prima sa vizită la sediul din România al companiei germane, spune că nu se aşteaptă să vadă un al doilea val al crizei în regiunea Europei de Est şi prognozează revenirea pe creştere a vânzărilor subsidiarei locale în acest an. "Cred că până în 2011 vom vedea o redresare a cererii pe piaţa românească, în condiţiile în care nu mă aştept să văd un al doilea val al crizei în regiune", a afirmat Rorsted, citat de Ziarul Financiar.

Schimbare la vârf în conducerea Volksbank România.
Printre bancheri circula informaţia că preşse­dintele Volksbank România, austriacul Gerald Schreiner, va fi înlocuit de un alt austriac. Gerald Schreiner spunea de acum câţiva ani că se va retrage de la conducerea băncii. În aprilie 2007, preşedintele Volksbank România afirma că, în acel an, intenţiona să dezvolte banca astfel încât să urce de pe locul 10 pe 9 în topul celor mai mari bănci din România, notează Financiarul.

Şeful Blue Air se face “rege al asfaltului” în Irak.
Firmele lui Nelu Iordache vor construi drumuri şi o fabrică de ciment în regiunea Kurdistan din nordul Irakului. Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul companiei aeriene low-cost Blue Air şi al constructorului de drumuri Romstrade, se duce să facă afaceri în nordul Irakului, în regiunea Kurdistan. Acolo va construi o fabrică de ciment dar şi drumuri într-o regiune care este foarte deficitară la acest capitol , a spus, pentru Money, Gheorghe Răcaru, omul care se ocupă de toate afacerile lui Iordache.

Sectorul construcţiilor, salvat doar de infrastructură. În 2008, sectorul construcţiilor funcţiona la turaţie maximă datorită construcţiilor ansamblurilor rezidenţiale şi a centrelor comerciale, dar acum doar lucrările de infrastructură mai pot salva acest sector. Dacă în 2009 economia nu mai duduia, rezidenţialul şi comercialul nu mai erau motoarele industriei construcţiilor, ci din contră, acestea sufereau pierderi mari. Specialiştii din domeniu spun că nici 2010 nu arată deloc promiţător. O posibilă îmbunătăţire a situaţiei am putea vedea  de-abia din 2011, cu ajutorul lucrărilor de infrastructură, anunţă Curierul Naţional.

Supraveghetorul pensiilor a aprobat procedura de control. Entităţile din sistemul de pensii private vor fi controlate de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), în baza unei norme aprobate, ieri, de Consiliul CSSPP. "Noua normă detaliază în mod transparent tipurile de controale ce se pot efectua, modalităţile de efectuare a controalelor, obligaţiile ce revin atât entităţilor dar şi persoanelor împuternicite să efectueze controlul, cu ocazia efectuării verificării, precum şi sancţiunile aplicate în cazul nerespectării prevederilor actului normativ", arată un comunicat al CSSPP, citat de Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite