CEN Turceni şi Alstom vor să realizeze primul grup de captare a carbonului din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul energetic Turceni şi grupul francez de inginerie Alstom intenţionează să realizeze prima instalaţie de captare şi stocare a carbonului de pe piaţa românească, investiţie de 300-400 milioane euro, pentru care România va solicita finanţare europeană.

"Finanţarea europeană poate acoperi până la 80% din investiţie, iar România are şanse să o obţină. La nivelul Uniunii Europene vor fi opt astfel de proiecte care vor fi finanţate din fonduri comunitare", a declarat directorul de vânzări globale de energie al Alstom Power, Dumitru Manea, citat de Mediafax.

Alstom Carbon Capture Systems din Germania, subsidiară a Alstom, a fost selectată de Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) şi complexul energetic Turceni să realizeze prima instalaţie de captare şi stocare a carbonului din România.

"Instalaţia va fi pusă în funcţiune la grupul 6 de 330 MW de la Complexul Energetic Turceni, care va fi în prealabil retehnologizat", se arată într-un comunicat al Alstom.

Manea a adăugat că cele opt proiecte care vor fi finanţate cu fonduri UE vor fi cunoscute în partea a doua a anului 2011.

Complexul energetic Turceni este controlat de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite