Bursele europene au închis astăzi aproape de minimul ultimilor doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele acţiuni europene au închis luni în scădere cu 3,4%, la minimul a aproape doi ani, după ce agenţia de rating Standard&Poor's a retrogradat Statele Unite, stârnind temeri că cea mai mare economie din lume ar putea intra din nou în rcesiune, transmite Mediafax.

Indicele FTSEurofirst 300, care include cele mai importante companii din Europa, a închis în declin cu 3,4%, la 942,15 puncte, după ce a atins un minim al şedinţei de 935,83 puncte. Indicele a scăzut cu 10% săptămâna trecută şi se află cu 16% sub nivelul de la începutul anului.

"Vânzarea masivă se datorează, în principal, temerilor că vom intra din nou în recesiune. Mulţi investitori au realizat că economia SUA nu va creşte cu 3%. Estimez o probabilitate de 30% pentru o nouă recesiune, nu atât din cauza fundamentelor, cât a amplificării riscului politic", a spus Klaus Wiener, economist şef la Generali Investments, care administrează active de 330 miliarde de euro.

Cel mai puternic afectate au fost acţiunile companiilor din sectorul auto şi materii prime, cu scăderi de 7,7%, respectiv 5,8%, din cauza îngrijorării că încetinirea economiei ar reduce cererea de autovehicule şi materii prime.

Pe cele mai importante burse din Europa, indicii FTSE 100 britanic, DAX german şi CAC 40 francez au coborât cu 3,22-4,68%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite