Bursele îşi revin în urma aprobării măsurilor pentru salvarea zonei euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursele europene şi euro a crescut în cursul primelor de tranzacţii bursiere după ce Parlamentul german a votat majorarea Fondului de Stabilitate pentru zona euro, investitorii devenind mai optimişti referitor la posibilitatea salvării zonei euro.

Votul din parlament nu avut nevoie de sprijinul partidelor din opoziţie, ceea ce întăreşte poziţia Cancelarului Angela Merkel ameninţată de dizidenţa unor membrii influenţi.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 al principalelor acţiuni a crescut cu 0,3% la 930,14 puncte după ce scăzuse cu 1,2% în sesiunea precedentă. Bursele mondiale estiamte prin intermediul indiceluli MSCI au avansat cu 0,2%. Euro s-a apreciat cu 0,6% în faţa dolarului până la 1,363 unităţi.

Cu toate că ratificarea acordului din 21 iulie de către parlamentul german a mai risipit din pesimismul pieţelor finaniare, ameninţarea extinderii crizei greceşti rămâne, cu spectrul falimentului la orizont. Cu toată această revenire, euro a pierdut 7% în faţa dolarului în ultimul trimestru. Eşecul încercărilor de a găsi un răspuns la criză şi posibiliatea de contagiune la nivelul zonei euro pune sub semnul întrebării sănătatea sistemului bancar din Europa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite