Bursele din Europa se pregătesc pentru cel mai prost trimestru din 2008 până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractele futures pe indicii bursieri eruopeni au deshis pe minus şedinţa de vineri, indicând o deschidere în zona negativă a pieţelor din Europa. Indicii bursieri europeni ar putea înregistra în trimestrul trei al anului, cea mai mare depreciere trimestrială de la căderea Lehman Brothers până în prezent. 

Pieţele din Asia au închis deasemeni şedinţa pe minus, înregistrând cea mai proastă lună de la începutul crizei – octombrie 2008, până în prezent. Bursa din China a căzut pe fondul temerilor că piaţa imobiliară ar putea să se corecteze,potrivit agenţiei de presă Reuters.

Astfel, valoarea contractelor futures încheiate pe indicele pan-european STOXX50 a scăzut cu 0,4% iar indicii reprezentativi pentru piaţa germană (DAX) şi pentru cea franceză (CAC40) au avut aceeaşi variaţie negativă. În schimb indicele FTSE100 a deschis şedinţa cu un minus de 0,6%.

Pieţele din Asia, considerate de investitori cu mult mai solide decât cele din Vestul Europei, nu au rămas imune la valul global de corecţii, pe fondul vânzărilor realizate de investitorii instituţionali, care se tem tot mai mult de o eventuală depreciere a monedelor din zonă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite