Burse: Aurul creşte, acţiunile şi mărfurile scad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotaţiile aurului au săltat luni cu 5%, cel mai mult raportat la amplitudinile înregistrate în ultima lună, după anunţul Greciei că nu-şi va putea atinge ţintele de deficit impuse pentru a evita falimentul.

Pieţe de acţiuni şi de mărfuri au scăzut pe fondul temerii declanşării unei noi recesiuni. Bursele europene au pierdut în medie 2%, în timp ce cotaţia petrolului pe piaţa amerciană a scăzut cu 2,1%, iar paladiumul s-a devalorizat cu 3,3% până la minimul din acest an.
Aurul şi-a recăpătat în cursul zilei de luni valoarea de refugiu în perioade de incertitudini şi instabilitatea a pieţelor, după ce scăzuse cel mai abrupt după septembrie 2008 pe măsură ce investitorii speriaţi de perspectivele Greciei au făcut plasamente masive în dolari. Preţul spot al aurului a urcat cu 2%, la 1655,19 dolari.
Preţul aurului a scăzut în septembrie cu 11%, cea mai mare scădere lunară de după octombrie 2008. Însă luând în calcul evoluţia trimestrială, cotaţia aurului a avut cea mai bună performanţă din 2010.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite