Bursa din Grecia, în cădere liberă, după rezultatul alegerilor de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indicele principal al bursei din Atena a pierdut în prima parte a şedinţei de luni peste 7%, după ce principalele partide ale ţării nu au reuşit să obţină suficiente voturi pentru a forma coaliţia de guvernare, transmite Reuters.

Investitorii sunt îngrijoraţi deoarece Alexis Tsipras, liderul stângii radicale elene SYRIZA, mişcare ce s-a clasat pe locul doi în urma alegerilor parlamentare anticipate din Grecia, a declarat că va cere anularea memorandumului de acord cu creditorii ţării Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE).

Citeşte mai multe despre rezultatele alegerilor care au dărâmat pieţele financiare din Grecia

Ca urmare, principalul indice al Bursei greceşti, Athens Stock Exchange General Index, care urmăreşte evoluţia de ansamblu a companiilor greceşti listate pe piaţa din Athena, a scăzut până la nivelul de 632 de puncte, cu mai mult de 7% sub nivelul de la încheierea săptămânii trecute, menţinându-se ulterior sub pragul de 640 de puncte. 

Citeşte pe Forbes.ro care sunt acţiunile cu cele mai mari scăderi de pe bursa de la Atena

Economia Greciei traversează o criză gravă. În martie 2012, după un schimb de obligaţiuni de stat deţinute de sectorul privat, FMI şi Eurogrupul au aprobat alocarea celui de-al doilea pachet de stabilizare pentru Grecia în valoare de 130 de milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite