Bulgaria lasă staţiunile româneşti cu ochii în soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în ţara de la sud de Dunăre, dar şi noutatea destinaţiei, ambele însoţite de o mediatizare excesivă, explică Dragoş Răducan, secretarul general al Federaţiei Patronale din Turismul

în ţara de la sud de Dunăre, dar şi noutatea destinaţiei, ambele însoţite de o mediatizare excesivă, explică Dragoş Răducan, secretarul general al Federaţiei Patronale din Turismul Românesc (FPTR). În acelaşi timp, şi oferta limitată de hoteluri de patru şi cinci stele din partea autohtonă a Mării Negre îi determină pe români să mai parcurgă încă 150 de kilometri spre sud până la litoralul bulgăresc. Doar Mamaia oferă cu adevărat servicii de calitate.

Vacanţe bulgareşti pentru 12.000 de români
Hotelierii români sunt îngrijoraţi: bulgarii ne iau turiştii şi anul acesta. Mai mult, numărul celor care îşi vor petrece vacanţa pe litoralul bulgăresc va înregistra cel puţin o dublare, după ce, anul trecut, aproximativ 6.000 de români şi-au petrecut aici concediul, ne-a declarat Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT. "Cu toate acestea, litoralul românesc rămâne principala destinaţie estivală la ţărmul Mării Negre", crede Nicu Durlă, directorul general al agenţiei de turism Oltextur.

Lipsesc investiţii de peste patru stele
Pe lângă faptul că marile lanţuri hoteliere internaţionale nu şi-au făcut apariţia pe litoralul românesc, stăm prost şi în privinţa numărului de hoteluri clasificate la patru, respectiv cinci stele. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care tot mai mulţi români aleg să-şi petreacă vacanţa în Bulgaria, ne-a declarat Dragoş Răducan, secretarul general al FPTR. Nicolae Moroianu, directorul general al hotelului Cocor din Neptun, spune că singura soluţie sunt investiţiile în capacităţi de cazare cu mai mult de patru stele. În acelaşi timp, el mizează şi pe dezvoltarea turismului de afaceri.

Cele mai atractive staţiuni de pe litoralul românesc
Singura staţiune care oferă confort ridicat în materie de turism este Mamaia, care a tot atras investiţii masive în ultimii ani. Ea ocupă prima poziţie într-un clasament întocmit de către ANAT în funcţie de numărul de turişti. "Ierarhia a ţinut cont de estimările agenţiilor de turism pentru acest sezon estival", precizează Traian Bădulescu. Locurile următoare sunt ocupate de Saturn, care anul acesta este la egalitate cu Eforie Nord. Poziţia a patra este rezervată staţiunii Jupiter. Neptun, altădată "perla" turismului românesc de la malul Mării Negre, a decăzut încet, dar sigur la coada clasamentului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite