Bulgaria rămâne paradisul fiscal pentru români. Câte firme ne-am deschis la vecini în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, aproximativ 400 de firme din România au fost înregistrate în Bulgaria datorită sistemului de taxare favorabil, potrivit autorităţilor din Ruse, citate de agenţia de ştiri Novinite.

Patronii români continuă să fie atraşi de fiscalitatea mai relaxată a vecinilor de la sud, aşa că statul român a pierdut şi în 2011 câteva sute de societăţi cu capital românesc. Aproape 400 de astfel de firme au fost deschise, în ultimul an, în Buglaria, potrivit autorităţilor din oraşul Ruse, unde sunt înregistrate majroitatea acestora.

În Bulgaria, firmele româneşti beneficiază de un TVA cu patru puncte procentuale mai redus şi un impozit pe profit cu şase punct procentuale mai scăzut. Bulgaria rămâne statul membru UE cu cea mai scăzută povară fiscală.

Autorităţile din Ruse au obţinut în 2011 cu 1,5 milioane de leva (aproape 800 de milioane de euro) mai mult decât în 2010 din taxele şi impozitele plătite de micile întreprinderi, o bună parte din această sumă provenind de la firme româneşti, notează agenţia de ştiri Novinite.

Cu toate acestea, anumiţi experţi au avertizat că impactul înregistrării firmelor româneşti la Ruse nu ar trebui suprapreciat, în contextul în care, de exemplu, foarte puţine dintre acestea au birouri bulgare sau angajaţi staţionaţi permanent în Bulgaria.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite