Bulgaria ar putea majora TVA cu două puncte procentuale la 22%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgaria va majora taxa pe valoarea adăugată (TVA) cu două puncte procentuale, la 22%, pe o perioadă de un an, potrivit celui mai recent proiect de măsuri anticriză al guvernului, a declarat Mika Zaikova, expert economic din partea sindicatelor, transmite Novinite.

Maika Zaikova a făcut afirmaţia la postul naţional de radio din Bulgaria şi şi-a exprimat surprinderea faţă de această măsură, care nu a mai fost discutată până în prezent. Versiunea finală a programului anticriză urmează să fie discutată în cadrul întâlnirii de marţi.

Majorarea ar suplimenta veniturile bugetare cu 540 milioane leva (270 milioane euro). Programul anticriză include 39 de măsuri, dintre care 20 au fost propuse de sindicate şi patronate, între care şi noi reduceri ale salariilor, dacă nu vor avea loc concedieri, a arătat Zaikova. Ea a spus că nu vor fi majorate preţurile electricităţii, agentului termic şi gazelor, adăugând că guvernul vrea să privatizeze compania de termoficare Toplofikatsia din Sofia.

Bulgaria a introdus taxa pe valoarea adăugată în 1994, la nivelul de 22%, iar zece ani mai târziu a redus-o la 20%. Oamenii de afaceri au solicitat de mult timp ca TVA să fie din nou redusă cu două puncte, pentru stimularea consumului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite