Bulgaria, din ce în ce mai aproape de South Stream

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale din lume, a fost de acord să desfăşoare un studiu de fezabilitate pentru segmentul gazoductului South Stream care va traversa teritoriul Bulgariei, informează Bloomberg.

Potrivit euractiv.com şi publicaţiei „Dnevnik", premierul Rusiei, Vladimir Putin, şi omologul său bulgar, Boyko Borissov, au ajuns la o înţelegere privind înfiinţarea unui parteneriat până la 15 noiembrie pentru a desfăşura studiul de fezabilitate.

Compania rusă a semnat un acord cu partea bulgară prin care se obligă să finalizeze cât mai repede studiul, potrivit unui comunicat de presă emis ieri de Gazprom.„În prima jumătate din 2011 vom putea lua o decizie asupra rutei optime a gazoductului prin Europa, luând în considerare toate opţiunile", a declarat Alexei Miller, directorul executiv al Gazprom, citat de Bloomberg.

Compania rusă intenţionează să construiască gazoductul pentru a furniza gaze naturale către Europa Centrală, de Est şi de Sud, ocolind state de tranzit precum Ucraina. Proiectul va fi demarat în 2013, termenul de finalizare fiind stabilit pentru 2015.

Reamintim că, la începutul acestei luni, România a semnat un acord cu Gazprom în vederea posibilităţii ca gazoductul să traverseze teritoriul statului român. Cu toate acestea, ruşii încă nu au luat o hotărâre finală asupra rutei South Stream. Preţul segmentului care va traversa Bulgaria se ridică la 835 de milioane de dolari, potrivit euractiv.com.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite