Bugetul Ministerului Mediului a fost aprobat de comisia de administraţie şi trimis celei de buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de administraţie publică din Parlament a aprobat, marţi, în unanimitate proiectul bugetului Ministerului Mediului şi Pădurilor, cu 70 de amendamente propuse de senatori şi deputaţi, şi l-a trimis comisiei de buget.

Propunerile Ministerului Mediului vizează în special rearanjarea sumelor acordate între capitole pentru o mai bună derulare a activităţii ministerului. Bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor propus pentru acest an este de 1,59 miliarde de lei.

Finanţările cele mai importante vor merge către protecţia mediului, managementul resurselor de apă şi deşeurilor, precum şi pentru realizarea investiţiilor care sunt deja în derulare.

"Vom da mai mulţi bani pentru proiectele care sunt aproape de intrarea în funcţiune. Nu vreau să-mi asum răspunderea să stăm 7-8 ani cu investiţii neterminare, iar la rectificare vom cere bani mai mulţi pentru investiţii noi", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, citat de NewsIn.

El a adăugat că va acorda o mai mare atenţie contractelor încheiate din bani europeni. "Aş vrea să avem contracte încheiate de circa 15 miliarde de lei la finalul acestui an", a mai spus Borbely.

În 2008 erau contracte încheiate de aproximativ 950 de milioane de euro, iar în 2009 doar de circa 400 de milioane de euro. Borbely a adăugat că unele programe au fost lăsate de izbelişte sau întârziate, inclusiv din cauza unor neînţelegeri între autorităţile locale.

"Vreau să discut şi cu autorităţile locale să înţeleagă că dacă nu respectă regulile Uniunii Europene nu pot avea acces la bani", a mai spus ministrul.

Borbely a adăugat că, deocamdată, cheltuielile de personal nu sunt acoperite pe tot anul pentru cele aproximativ 30.000 de locuri de muncă existente în cadrul ministerului şi agenţiilor pe care le coordonează.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite