Bugetul Companiei de Drumuri scoate sindicaliştii în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 6.700 de anga-jaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) sunt decişi ca de luna viitoare să nu-şi mai facă treaba în cazul în care nu se

Cei peste 6.700 de anga-jaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) sunt decişi ca de luna viitoare să nu-şi mai facă treaba în cazul în care nu se aprobă bugetul companiei pe anul 2006.
Maria Androne, preşedintele Sindicatului Naţional Profesional al Drumarilor din România (SNPDR), a declarat, ieri, că este posibilă deschiderea conflictului de muncă, lipsa unui buget (şi, implicit, a contractului colectiv de muncă) nepermiţând negocieri salariale.
Pentru acest an, sindicaliştii au cerut un salariu minim brut de 370 RON, faţă de 330 RON, cât este în prezent. Bugetul propus de companie în 2006 se ridică la 81,9 milioane RON, sumă care ar acoperi cererile sindicale, în cazul în care va fi aprobată. Sindicaliştii afirmă că plata salariilor lor se face din venituri proprii, şi nu din bani de la bugetul de stat. Din acest motiv, ei susţin că solicitarea lor de păstrare a capitolului cheltuieli salariale la nivelul la care este propus de către companie este justificată.
Anul trecut, sindicaliştii s-au aflat în situaţia de a prelungi, până la 31 decembrie 2005, contractul colectiv de muncă, expirat în iulie 2005. A urmat o nouă prelungire, până la sfârşitul acestei luni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite