Videanu: Bugetarii nu vor mai fi trimişi în concediu fără plată şi în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a dat asigurărri că măsura trimiterii bugetarilor în concediu fără plată nu va fi aplicată şi în 2010.

Potrivit acestuia, măsura a devenit irelevantă din momentul în care s-a decis îngheţarea salariilor angajaţilor de la stat în acest an.

"Concediul fără plată a fost o soluţie conjuncturală, dar nu va mai continua în 2010. Îngheţarea salariilor face ca acest lucru să nu mai fie necesar", a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, la Realitatea TV.

Şeful Economiei s-a arătat destul de optimist cu privire la evoluţia economică a României în acest an. Chiar dacă salariile bat pasul pe loc, "semnele de relansare economică încep deja să se vadă". "Producţia industrială a început să dea semne de creşteri", şi-a întărit Videanu declaraţia.

Videanu, unul dintre liderii importanţi ai PDL-ului a negat zvonurile potrivit cărora dacă nu se concediază 100.000 de bugetari până în septembrie, FMI impune, ca alternativă, creşterea TVA-ului la 21%. "Sub nicio formă. Singurul lucru pe care Fondul îl solicită este restructurarea cheltuielilor publice", a explicat ministrul. Acesta a adăugat, însă, că "disponibilizările colective sunt o modalitate de a taia din cheltuieli".

Videanu este de părere că actualul buget, extrem de limitat, trebuie să ne constrângă să căutăm soluţii extrabugetare de finanţare.

"Construcţia bugetului de stat este sub auspiciile unui an de criză. Nu cred în soluţii miraculoase. Cred, în schimb, în soluţii curajoase. Trebuie să iei acele decizii chiar dacă sunt nepopulare pentru a putea, pe de o parte, să rezolvi nedreptăţile create în decursul a 20 de ani, în sistemul bugetar, pe de altă parte trebuie să creezi premisele unei construcţii adevărate din punct de vedere instituţional în ceea ce înseamnă modernizarea statului român", a explicat Videanu, asigurând că "puterea de cumpărare a populaţiei în această perioadă nu se diminuează, ci se va conserva".

Primele rezultate, după doar trei luni

Oficialul a precizat că eforturile de relansare economice a României se vor face simţite la sfârşitul primului trimestru din 2010.

"Suntem exact la punctul de relansare economică a României. La sfârşitul primului trimestru vom avea semne de creştere economică în România", a încheiat Videanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite