Buffett, al treilea cel mai bogat om al planetei, investeşte masiv în plină criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul american Warren Buffet a investit în trimestrul al treilea cea mai mare sumă din ultimii 15 ani: 23,9 miliarde de dolari. Prin intermediul Berkshire Hathaway, miliardarul a pompat bani în afacerile sale, accelerând achziiţiile de acţiuni şi extinzând portofoliul dincolo de companii producătoare de bunuri de larg consum şi de servicii financiare.

Compania miliardarului a cumpărat acţiuni în valoare de aproape şapte miliarde de dolari în trimestrul al treilea . cu 3,38 miliarde mai mult faţă de trimestrul precedent, potrivit Bloomberg.

În urma achiziţiilor, Buffet şi-a crescut până la 62% cota deţinută în domeniile commercial, industrial şi altele.

Motivul pentru care magnatul american a cumpărat masiv acţiuni este criza datoriilor de stat, dar şi retrogradarea SUA de către agenţia de evaluare S&P. Cei doi factori au determinat scăderi puternice pe bursele lumii, astfel că cotaţiile titlurilor au ajuns la cote minime.

Miliardardarul Buffet a mizat şi pe titlurile bancare, cumpărând acţiuni şi certificate de drepturi preferenţiale la Bank of America în valoare de cinci miliarde de dolari. În plus, a preluat Lubrizol Corp pentru nouă miliarde de dolari.

Printre cele mai importante active din portofoliul lui Buffett se numără participaţii importante la Coca-Cola Co., cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume, şi Wells Fargo, care a devenit recent cel mai mare creditor de pe piaţa rezidenţială din SUA.

Din 2000 până în prezent, miliardarul a achiziţionat, printre altele, un distribuitor de energie şi unul dintre cei mai mari operatori feroviari din SUA, Burlington Northern Santa Fe, preluat anul trecut pentru 27 de miliarde de dolari.

Profitul net al Berkshire a scăzut cu 24% în trimestrul al treilea, la 2,28 miliarde de dolari, din cauza scăderilor de pe burse.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite